Jilan, Get in charge.
Do you get in charge? Zorg jij dat jij geladen aan de leiding staat?
De wereld veranderd in een in een snel tempo. Wij willen de aarde doorgeven aan de volgende generatie. Dit doen wij luxueus.

Geschiedenis van Jilain
Jilain is ontstaan uit passie voor de automobiliteit. De oprichter “Joey Philip Salmon Oraile” zag de verschuiving van de conventionele verbrandingsmotoren naar de emissie vrije voertuigen. Hij vond in 2016 dat de charging station een vergeten onderdeel was. De elektrische auto, motor, vliegtuig enzovoort zien er geweldig uit maar de laadpaal kan een verandering gebruiken. “If you don’t like it, change it” Met dit in zijn achterhoofd is hij officieel gestart in 2018 met Jilain.

Joey Philip Salmon Oraile was in 2017 een militair binnen de Technische Dienst, lid van de Medezeggenschapscommissie en student Technische Bedrijfskunde. Met zijn technische achtergrond, analyse op bedrijfskunde en kennis van bedrijfskunde is hij begonnen.
In 2017 heeft hij bij Stichting Nesst zijn idee in het honoursprogramma tot een plan uitgewerkt. Met deze grondbeginselen heeft Jilain zijn wortels gezet. Hieruit is gebleken dat voor Dhr. J.P.S. Oraile: “passie en design een equivalent moesten zijn voor zijn laadpaal”.

Oorsprong van Jilain
De voorouders van de vader van Dhr. J.P.S. Oraile komen uit het voormalige Nederlands-IndiĆ«. Zijn opa heeft destijds gediend in het Koninklijk Nederlands Indisch Leger. Het was een wijs man en voor velen een voorbeeld. Hij vertelde vaak over zijn trots: “Babar Islands”. Zo ook het verhaal waar Jilain naar vernoemd is.
Palau Babar is een eiland midden in de Banda zee. Een mens heeft voeding en vocht nodig. Het eiland heeft een overvloed aan voeding maar schoon drink water was wel een probleem. Maar als hij zoet water wou hebben, dan wist hij een punt waar je kon graven. Er komt dan zoet water omhoog. Als zij daar de aarde zouden vervuilen hebben ze geen schoon drinkwater meer. Dat is een reden om zuinig te zijn met de aarde. Dit heeft te maken met de elektrificatie van huidige verbrandingsmotoren. De weg naast die plek heet Jl Lain (Jalan Lain). Dat betekent in het Nederlands: “een andere weg”
Jilain slaat een andere weg in dan de huidige leveranciers laadpalen. Dit zijn de wortels van Jilain

Hoe spreek je Jilain uit
Jilain spreek je uit als “Djie-Leen”.